Beef Tendon (500g)

Beef Tendon (500g)
SKU B121
Contents 500g
unit price ¥258 / per 100g
19 Review(s)
¥1,290
OR

Labeling Information

country of origin One of the following countries:
(Country of origin will be specified on the product package.)
Australia
New Zealand
ingredients Beef
PACKAGING AND HANDLING Keep Frozen at -18 degrees C

Allergens contained in this product (7 ingredients)

Egg Milk Wheat Nut Buckwheat Shrimp Crab
- - - - - - -

Those with '○' are included.

Description

Very beefy tendon. Rich with a jelly-like texture, this offal cut adds its own characteristic flavor to any dish to which it is added.

As a plus, Tendon contains a large amount of collagen so your wrinkles won't be happy.


Serving Suggestions

This part of the beef is usually tough and fibrous, but becomes soft after a long period of cooking, what makes it perfect for Curry, Oden or other soups. You can also deep fry and enjoy it as juicy beef Tenpura if you like.


In Depth

Tendon meat, even though having a bad reputation as "the nasty bits", is rich in collagen, glucosamine, chondroitin sulfate and elastin, as well as other nutrients. In Asian cultures, eating tendon is believed to promote healthy skin, joints and shiny hair. So here you have the secret of all Japanese beauty. Try it yourself! 

Thawing

The thawing time depends on many factors such as size, weight, packaging and type of meat. Please refer to our thawing chart ≫here≪

Review of this item

おでんにはコレ!

Yuki 3/2/2023
関西人の我が家、おでんにはやっぱり牛スジが欠かせませんが、
最近は脂っぽいものが苦手で。。。
でもこのスジは脂が濁らない。
スジにしてはとってもあっさり食べられるので、あっという間になくなります。

Surprisingly tender and delicious

Barbara 2/13/2023
The photo of this product looks fatty and stringy, so I never ordered it, until I read the reviews. They were all "singing the praises" of this cut. I purchased it to see for myself and used it in a beef stew recipe. It was incredibly tender and delicious. Not fatty or chewy at all. I was very surprised at its flavor and texture. I will most definitely buy this again -- maybe buy more so I always have it in the freezer.

Highly recommended

Carnegie 2/8/2023
This is my 2nd purchase, and is way much leaner and tastier than the imported or local equivalent at my grocery store. Plus it gets tender in no time . Will definitely switch to TMG`s beef tendon. Thank you TMG!

キレイな牛すじ

tao 1/6/2023
洗って茹でこぼして....をいつもの牛すじ気分で繰り返したら煮え過ぎてしまったくらい、すぐに柔らかくなります。
お肉も結構ついていて、脂はほどほどで、本当に良いお品でした。

おいしい

usa 3/4/2022
今まで食べたすじ肉のなかでは一番おいしいと思いました。また購入する予定です。

リピートし続けてます!!

ももんが 3/2/2022
スーパーでスジ肉を買うこともありますが、やっぱりこれ!
もう何度もリピートさせてもらっています♪
ひっついてる肉の部分よりちゃんとスジが多いので、非常にプルプルで甘く柔らかくなります!!

ついつい下処理中につまみ食いしてしまいます笑
味付けなしでもウマい!
冷凍庫にストックしておかないとちょっと不安になってきてしまう始末・・・

今後もお世話になりますm(_ _)m

美味しかった

あかさ 1/8/2022
トロトロでコラーゲンでした。ビーフシチューにしましたが、肉部分がなく油のみだったので溶けてシチューと同化していました。

牛すじ最高!

山岳君 12/9/2021
牛すじ
3人家族ですが2ヶ月で10キロ近く購入しました。
理由、
I、油の量が極端に少ない
2、白い腱?の部分が無い。「圧力鍋でも柔らかくなりません)
3、安い!
どっさり入れて牛すじとこんにゃくの煮物、シチュー、カレーなどに使ってます。

驚き

Mare 10/15/2021
お肉の部分も想像以上にあって、ソースに使おうと思っていたのに 一品になってしまった美味しさ。

定期的に買います

しばっちょ 9/3/2021
茹でこぼして水洗いののち一時間ほど茹でるとすぐに柔らかくなります。筋肉は何時間炊いても硬いままのものがあるのですが、こちらのものは臭みもなく食べ応えもあるのですごく良いです。カレーやシチューなどの煮込み料理に使いますが定期的に食べたくなります。

牛筋カレーはこれじゃなくちゃ。

Urchin 5/11/2021
いつも業務スーパーの牛筋でカレーを作っていたのですが、こちらを使ったらご亭主の喰い付きが凄まじかったです。これからはこれ一筋で行こうと思っております。確かに味の濃さというか、味の良さは違います。

ヘルシー

あつこさん 4/24/2021
脂が軽いです ビーフシチュー用に煮込みました
脂が沢山出ましたが全くくどさがありませんでした

美味しい

はなちゃん 12/2/2020
今回で3回目の購入です。臭みも少なくて美味しいです。今回はおでんにしようかな。

臭みがない

ジーン 10/29/2020
初めて購入したのでとりあえず1パック。
下湯でと下洗いしてから手持ちのボーンブロスでミートボールと一緒にミックスハーブで味を整えてコトコト。臭みのないトロッとした美味しい牛すじ煮が出来ました!
美味しくて1パックじゃ足りなかった笑

トロトロ牛すじ

サルの母 4/29/2020
人気商品なので売り切れていることもありますが、あれば必ず買います!
牛すじカレー、牛すじと大根の煮物、などを作ります。
家族みんなに大好評です。

脂がなかった

ここまる 11/17/2019
すじ肉は脂がおおいと食べる気が起きないのでスーパーでは買っておりませんでした。

こちらの商品は脂がついていなかったです。
なのでこれからもリピートします。

一度茹でこぼして圧力鍋で6分すぐに圧力を抜いて
少し硬めの状態でジップロックに煮汁ごと保存します。

私は塩とニンニクのみじん切りでそのままいただきましたが八角と煮ても美味しかったです。

脂がないって嬉しいです。

この牛スジは凄いですよ

SMZ 7/13/2019
一度茹でこぼしただけで臭みもなく、半分をカレーにして、残りの半分を味噌煮込みにしておいしくいただきました。
これだけ臭みがないと、次回は柔らかく茹でてから焼き肉でも楽しめそうです。

凄い!

Tai 11/18/2018
以前自分でスジを取ったのとは大違いに肉もたっぷりついていました。水が澄むまで3回湯通し、圧力鍋で30分。台所のシンクは灰汁と油で大変...あぁ大変とブツブツつぶやき。しかし!油を固めて取るために、冷蔵庫に入れていた鍋の蓋を取って、感激。グラスフェッドだ!と分かるほど油がクリーム色、まるでバターのよう。煮汁はゼラチン状態で、美味しい出汁になることは間違いない。ゼラチンも大切に混ぜて200gほどにして冷凍庫へ。うーん、スーパーで売っている「処理済みの牛すじ」とは見た目も大違い。誘惑に負けて塩を振っただけの牛筋を一口食べて「美味しい!」と大感激。この牛筋は絶対にお勧めです。台所のシンクの掃除は大変ですが、お湯がでない台所で作業している私が太鼓判なので、お湯が出るご家庭の方は是非お試しください。

とろとろでした

よしおか 2/5/2018
初めて牛スジを購入しました。湯通しして、圧力鍋でことこと30分。とろとろのお肉になりました。牛スジ煮込みや、やきそば、肉うどんにしていただきました。とても美味しかったです。

Rate this product

Related Items

  • GRASS-FED Beef Oxtail Cut (500g)
    GRASS-FED Beef Oxtail Cut (500g)
    ¥2,240

    Australian beef oxtail, cut into 2 cm thick rounds. Perfect for stocks, soups and braising. (Frozen).

  • Tenderized Grass Fed Beef Steaks (500g)
    Tenderized Grass Fed Beef Steaks (500g)
    ¥2,390

    Juicy tenderized steaks from grass-fed beef. (Frozen)

  • Grass Fed Beef Striploin Block (500g)
    Grass Fed Beef Striploin Block (500g)
    ¥2,690

    This 500g striploin block is one of our most popular items! Easy to cook and super tasty. (Frozen)

  • Beef Cheek Meat (500g)
    Beef Cheek Meat (500g)
    ¥2,790

    We'll avoid the cheeky description this time. (Frozen)

User

Category Search

About The Meat Guy

Subscribe to our meaty newsletter!